Kinetoterapie

/Kinetoterapie
Kinetoterapie 2018-10-03T15:26:11+00:00

                Kinetoterapia, un domeniu din ce in ce mai cunoscut, la noi in centru este realizata de persoane a caror viziune s-a schimbat in momentul in care au devenit parinti. Modul de abordare este unul aparte fata de ceea ce kinetoterapia ne oferea pana acum.

                 Copiii iubesc sa faca miscare, sa fie miscati, sa fie stimulati, sa fie in centrul atentiei, sa initieze singuri actiuni, sa fie independenti, chiar daca sunt prea mici ca sa spuna sau sa ne arate lucrul acesta. Si ce este mai frumos si mai linistitor pentru parinti cand isi vad copiii relaxati, linistiti si fara lacrimi in ochi, iar la urmatoarea lectie cand se reintalnesc cu kinetoterapeutul, sa vada copilul simtindu-se in siguranta in bratele acestuia?

                Kinetoterapia, in viziunea noastra, inseamana mai mult decat miscare.

               Modul de abordare al terapiei prin miscare, este individual sau in grup, acest lucru depinzand de mai multi factori precum varsta, disfunctia, gradul acesteia, afectiunile asociate, cat si de factorul psihologic. Astfel putem vorbi de kinetoterapie pediatrica, kinetoterapie geriatrica, ergokinetoterapie (terapia ocupationala) si kinetoterapie de grup.

                Cazuistica cu care specialistii nostri se confrunta este din ce in ce mai diversa, ceea ce-i face sa fie tot timpul deschisi, receptivi la nou, tocmai din dorinta ca eficacitatea lucrului pe care-l fac sa fie maxima. Diagnosticele de sindrom Hirschorn-Wolff, retard psiho-motor, IMC (infirmitate motorie cerebrala), tetrapareza spastica, paralizie cerebrala infantila, sindrom Astocler, encefalopatie cronica infantila, maladia Down, parapareza spastica (dipareza), paralizie plex branhial, entorsa, picior stramb congenital, picior concav, picior equin, accident vascular cerebral si abordarea lor in kinetoterapia pediatrica, cat si cea geriatrica sunt strict personalizate.