Onoterapie

/Onoterapie
Onoterapie 2012-10-14T01:28:47+00:00

Centrul Don Orione este singurul loc din tara unde se practica onoterapia.

Onoterapia actioneaza cu excelente rezultate asupra sanatatii afective si psihice, în primul rând, iar în unele cazuri si în deficiente fizice mai grave sau mai usoare. Daca privim însa – asa cum este firesc – ideea de sanatate, ca pe un complex omogen în cadrul caruia partile interactioneaza permanent, vom întelege de ce apropierea sufleteasca de un animal ne poate absolvi de suferinte ce par a nu avea nici o legatura cu afectiuni ale trupului. În categoria respectiva se include si terapia cu magarusi. În esenta, tratamentul consta în a pune în legatura magarusul – animal cunoscut pentru blândetea si sociabilitatea sa – cu fiinte umane. El se aplica cu precadere în cazul autistilor, al persoanelor depresive si al altor handicapuri mentale si fizice grave.

Terapia cu magarusi a dus la prelungirea timpului de concentrare al copiilor autisti, precum si la atragerea lor catre agreabila companie, catre joc si comunicare. Adica, un mare pas înainte, pe calea ameliorarii starii lor de sanatate. O metoda mai dificil de pus în practica în mod curent, e adevarat, dar care merita toate eforturile, datorita efectelor sale remarcabile.

Avantajele terapiei cu magarusi:

1. Cresterea stimei de sine/ reduce frustrarile.
  2. Stimularea tactila/ reducerea stresului.
  3. Reducerea agresivitatii la copii/ reducerea furiei la adulti.
  4. Imbunatatirea relatiilor.
  5. Imbunatatire echilibrului.
  6. Imbunatatirea coordonarii.
  7. Imbunaratirea mobilitatii.
  8. Placerea de a-l calarii si bucuria de a fii in apropierea unui animal.