Azil de batrani

Azil de batrani 2022-06-14T09:13:40+00:00

Azilul de batrani Don Orione

Prezentarea azilului de batrani

Azilul de batrani Don Orione Bucuresti ofera cazare în camere spatioase de 2, 3 sau 4 paturi. Camerele dispun de televizor. Toate camerele sunt dotate cu dulapuri pentru haine si obiecte de uz personal. Suprafata locuibila per persoana asistata este de 32 metri patrati .

Conditii de cazare

Locatia este realizata dupa standardele europene: 2 sali de mese cu dependente, 3 saloane, 23 de camere cu grup sanitar propriu, 3 bai separate, 2 farmacii cu grup sanitar propriu, 1 bucatarie cu anexele aferente, 1 magazie cu lazi frigorifice, 1 magazie de alimente, 2 vestiare, 4 grupuri sanitare, 1 calcatorie, 1 spalatorie, depozite, 1 magazie de haine, centrala termica, spatiu vizitatori, biblioteca, 2 sali de zi, curte amenajata cu gazon, banci, flori si pomi.

Servicii oferite in cadrul azilului de batrani:

• gazduire pe perioada nedeterminata – toti beneficiarii au posibilitatea gazduirii pentru perioada nedeterminata, cu exceptiile mentionate în Contractul de Asistenta si Întretinere.

• 3 mese / zi si doua gustari;

• servicii de curatenie;

• spalatorie profesionala;

• aniversarea zilelor de nastere si a sarbatorilor legale;

• asistenta medicala si îngrijire – toti beneficiarii dispun de asistenta medicala permanenta prin prezenta asistentelor medicale si de îngrijire prin infirmiere, de un medic generalist de 3 ori / saptamâna, un medic de recuperare si un fizioterapeut; în cazul urgentelor, personalul de serviciu apeleaza salvarea si trimite beneficiarul la spital; pentru beneficiarii fara apartinatori, zilnic pe perioada spitalizarii merge o infirmiera pentru a-i realiza igiena corporala si ase ingriji de cele necesare. Beneficiarilor li se ofera: ajutor zilnic la îmbracat / dezbracat, tratarea escarelor simple, toaleta zilnica completa, administrarea medicatiei conform schemei, monitorizarea glicemiei si H.T.A.; în cazul persoanelor imobilizate – igiena acestora se efectueaza de catre infirmiere si sunt hraniti de catre personalul de serviciu;

• asistenta paleativa – constientizarea mortii inevitabile ca pe o etapa normala în viata fiecaruia si acceptarea acesteia ca pe o trecere si nu ca un final; prin comunicare si întelegere batrânul sa fie sprijinit moral si spiritual; sa accepte travaliul de doliu; clarificarea situatiei cu care se confrunta batrânul; acceptarea situatiei prezente în mod constient, dar fara resemnare sau resentimente fata de rude, apropiati, Dumnezeu sau viata; acceptarea mortii cu demnitate.

• consiliere psihologica – ori de câte ori este necesar, psihologul Centrului este la dispozitia batrânilor.

• socializare si petrecerea timpului liberergoterapie: exista un atelier de ergoterapie unde batrânii care doresc si mai ales, pot, realizeaza diverse obiecte artizanale de ipsos, hârtie speciala sau seminte;

• excursii – 2 sau 3 pe an în diverse locuri; mini-vacante la munte pe o perioada de o saptamâna; plimbari în aer liber, terapia prin desen – se deseneaza pe diverse teme sau se coloreaza. Programul zilnic îl realizeaza responsabilul cu petrecerea timpului liber.

• totodata au acces la T.V. sau la Meloterapie.

• onoterapie – terapia cu animale.

• supraveghere video permanenta cu exceptia dormitoarelor.

Centrul dispune de lift, sistem de avertizare urgenta în fiecare camera, holuri prevazute cu bare pentru deplasare, rampe acces fotoloiu rulant, sala fizioterapie, sala gimnastica medicala.

Îngrijirea beneficiarilor este efectuata de personal calificat:

• asistente si infirmiere prezente 24h

• medic de medicina generala de 3 ori / saptamâna

• medic de recuperare – bilunar

• fizioterapeut – saptamânal

• psiholog.

În caz de necesitate, se apeleaza 112 pentru transportul beneficiarilor la spital.

Categorii de beneficiari ai azilului de batrani Don Orione Bucuresti:

• Persoane independente;

• Persoane semi-dependente (cu anumite necesitati suplimentare cf. Fisei geriatrice);

• Persoane dependente ( cel mai ridicat grad de necesitati, cf. Fisei geriatrice);

• Persoane diagnosticate cu Alzheimer.

Preturile pentru găzduirea in azilul de batrani Don Orione se stabilesc în funcție de starea de sănătate a pacientului și de locul din cameră ales.

• Camera de 2 paturi;

• Camera de 3 paturi;

• Camera de 4 paturi;

Preturile nu includ medicatia sau scutece medicale. Procurarea acestora se face de catre apartinatori cu exceptia situatiilor în care acestia sunt în imposibilitatea de a o face (ex. plecati din tara, motive de sanatate, etc.).

• 6:30 – 8:30 Trezirea, igiena de dimineata si îmbracarea

• 8:30 Micul dejun

• 9:00 – 11:30 Relaxare si diverse activitati. Dupa recomandarea medicului se fac programe de recuperare, gimnastica etc.

• 10:00 Gustare și program de animație

• 12:00 – 12:30 Prânz

• 13:00 – 14:45 Odihna

• 15:00 Gustare, timp liber

• 17:00 Liturghia zilnica (pentru cine doreste sa participe)

• 18:00 Cina

• 18:30 – 21:00 Timp liber

• 21:00 Odihna

Pentru beneficiarii ce nu necesita ingrijiri medicale speciale sunt organizate ocazional excursii de o zi în diverse locatii .