Azil de batrani

Prezentarea azilului de batrani

Azilul de batrani Don Orione Bucuresti ofera cazare în camere spatioase de 2, 3 sau 4 paturi. Camerele de 2 persoane dispun de televizor. Toate camerele sunt dotate cu dulapuri pentru haine si obiecte de uz personal. Suprafata locuibila per persoana asistata este de 32 metri patrati .

Conditii de cazare

Locatia este realizata dupa standardele europene: 2 sali de mese cu dependente, 3 saloane, 23 de camere cu grup sanitar propriu, 3 bai separate, 2 farmacii cu grup sanitar propriu, 1 bucatarie cu anexele aferente, 1 magazie cu lazi frigorifice, 1 magazie de alimente, 2 vestiare, 4 grupuri sanitare, 1 calcatorie, 1 spalatorie, depozite, 1 magazie de haine, centrala termica, spatiu vizitatori, biblioteca, 2 sali de zi, curte amenajata cu gazon, banci, trandafiri si pomi. Vezi galeria foto.

Servicii oferite in cadrul azilului de batrani:

• gazduire pe perioada nedeterminata – toti beneficiarii au posibilitatea gazduirii pentru perioada nedeterminata cu exceptiile mentionate în Contractul de Asistenta si Întretinere.
  • 3 mese / zi si doua gustari;
  • servicii de curatenie;
  • spalatorie profesionala;
  • aniversarea zilelor de nastere si a sarbatorilor legale;
  • asistenta medicala si îngrijire – toti beneficiarii dispun de asistenta medicala permanenta prin prezenta asistentelor medicale si de îngrijire prin infirmiere, de un medic generalist de 3 ori / saptamâna, un medic de recuperare si un fizioterapeut; în cazul urgentelor, personalul de servici apeleaza salvarea si trimite beneficiarul la spital; pentru beneficiarii fara apartinatori, zilnic pe perioada spitalizarii merge o infirmiera pentru a-i realiza igiena corporala si cele necesare. Beneficiarilor li se ofera: ajutor zilnic la îmbracat / dezbracat, tratarea escarelor simple, toaleta zilnica completa, administrarea medicatiei cf. schemei, monitorizarea glicemiei si H.T.A.; în cazul persoanelor imobilizate – igiena acestora se efectueaza de catre infirmiere si sunt hraniti de catre personalul de servici;
  • asistenta paleativa – constientizarea mortii inevitabile ca pe o etapa normala în viata fiecaruia si acceptarea acesteia ca pe o trecere si nu ca un final; prin comunicare si întelegere batrânul sa fie sprijinit moral si spiritual; sa accepte travaliul de doliu; clarificarea situatiei cu care se confrunta batrânul; acceptarea situatiei prezente în mod constient dar fara resemnare sau resentimente fata de rude, apropiati, Dumnezeu sau viata; acceptarea mortii cu demnitate.
  • consiliere psihologica – ori de câte ori este necesar, psihologul Centrului este la dispozitia batrânilor.
  • socializare si petrecerea timpului liber – ergoterapie: exista un atelier de ergoterapie unde batrânii care doresc si, mai ales, pot, realizeaza diverse obiecte artizanale de ipsos, hârtie speciala sau seminte;
  • excursii – 2 sau 3 pe an în diverse locuri; mini-vacante la munte de câte o saptamâna; plimbari în aer liber, terapia prin desen – se deseneaza pe diverse teme sau se coloreaza. Programul zilnic îl realizeaza responsabilul cu petrecerea timpului liber.
  • totodata au acces la T.V. sau la Meloterapie.
  • onoterapie – terapia cu magarusi.
  • supraveghere video non-stop cu exceptia dormitoarelor.

Centrul dispune de lift, sistem de avertizare urgenta în fiecare camera, holuri prevazute cu bare pentru deplasare, rampe acces fotoloiu rulant, sala fizioterapie, sala gimnastica medicala.

Îngrijirea beneficiarilor este efectuata de personal calificat:

• asistente si infirmiere prezente 24h
  • medic de medicina generala de 3 ori / saptamâna
  • medic de recuperare – bilunar
  • fizioterapeut – saptamânal
  • psiholog.

În caz de necesitate, se apeleaza 112 pentru transportul beneficiarilor la spital.

Preturi pentru gazduirea in azilul de batrani Don Orione Bucuresti:

• Camera de 2 paturi: 3000 lei / persoana;
  • Camera de 3 paturi: 2300 lei / persoana;
  • Camera de 4 paturi: cazuri sociale;

Preturile nu includ medicatia sau pampers. Procurarea acestestora se face de catre apartinatori cu exceptia situatiilor în care acestia sunt în imposibilitatea de a o face (ex. plecati din tara, motive de sanatate, etc.), centrul procura pampers si medicatie contra unor costuri suplimentare. Centrul ofera consumabile de uz personal (sapun, sampon, pasta de dinti, lenjerie de pat, etc.).

Categorii de beneficiari ai azilului de batrani Don Orione Bucuresti:

• Persoane independente;
  • Persoane semi-dependente (cu anumite necesitati suplimentare cf. Fisei geriatrice);
  • Persoane dependente ( cel mai ridicat grad de necesitati, cf. Fisei geriatrice);
  • Persoane cu diagnosticate cu Alzheimer.

[toggle type=”white” title=”Programul de activitati al azilului de batrani” active=””]

• 6:30 – 8:30 Desteptarea, igiena de dimineata si îmbracarea
  • 8:30 Micul dejun
  • 9:00 – 11:30 Relaxare si diverse activitati. Dupa recomandarea medicului se fac programe de recuperare, gimnastica etc.
  • 10:00 Gustare
  • 11:30 Pregatirea pentru prânz
  • 12:00 – 12:30 Prânz
  • 13:00 – 14:45 Odihna de peste zi
  • 15:00 Gustare, timp la libera alegere
  • 16:30 Rozariul (libera alegere)
  • 17:00 Liturghia zilnica (libera alegere)
  • 17:30 Pregatirea pentru masa
  • 18:00 Cina
  • 18:30 – 21:00 Timp la libera alegere
  • 21:00 Stingerea.

[/toggle]
Pentru beneficiarii ce nu necesita ingrijiri medicale speciale sunt organizate ocazional excursii de o zi în diverse locatii (Calimanesti, Caciulata, Horezu, etc.)