Astăzi, 8 mai 2014, Asociația Don Orione a aniversat douăzeci de ani de prezență în București, festivitățile desfășurându-se la sediul din B-dul Eroilor 124-126, orașul Voluntari.

Congregația Don Orione, înființată în Italia la sfârșitul anilor 1800 în favoarea persoanelor dezavantajate și sărace, prezentă în lume în 30 de națiuni și pe 4 continente, este prezentă în București și lucrează prin intermediul Asociației Don Orione. Continuarea 20 de ani de prezență a Congregației Don Orione în România și inaugurarea Centrului Rezidențial pentru tineri cu dizabilități

Italia tesoro del mondo

Asociația Don Orione a participat marți, 8 aprile a.c., la spectacolul intitulat  “Italia tesoro del mondo”, desfășurat la Palatul Național al Copiilor București,

Proiectul ”Ocolul Pământului în 80 de minute”  a fost inițiat de către Ministerul Educației Naționale în anul 2001 cu scopul de a prezenta copiilor si tinerilor diferite țări prin intermediul culturii, muzicii, dansului picturii și a caractelor fiecărei țări în parte.

Acest spectacol a fost dedicat Italiei iar Congregația Don Orione a fost invitată pentru a evidenția activitatea pe care o desfășoară în România, caritatea Sfântului Luigi Orione fiind prezentă în 30 de țări din întreaga lume prin reprezentanții acesteia.

Spectacolul a fost un bun prilej pentru ca tinerii și copiii noștri de a se bucura de muzică și de activități diferite chiar în săptămîna altfel.

Andy Bondy

Vizita lui Andy Bondy și a lui Lori Frost în România s-a încheiat.

A fost o săptămână intensă în care toate activitățile Asociației Don Orione au beneficiat de experiența co-inventatorilor metodei PECS™ (Sistemul de Comunicare prin Schimbul de Pictograme) şi al Pyramid Educational Consultants.

Membri ai Centrului Cambridge pentru Studii Comportamentale și printre primii zece vorbitori despre autism în lume, Andy Bondy și Lori Frost şi-au dedicat ultimele patru decenii analizei comportamentale (ABA) și comunicării funcționale iar în săptămâna petrecută la centrul nostru ne-au împărtășit din experiența lor și ne-au indicat linii de acțiune pentru îmbunătățirea calității serviciilor noastre.

Însă de experința prezenței lor s-au bucurat nu doar beneficiarii și colaboratorii Asociației Don Orione ci și 180 de specialiști care au participat la  SEWORLD INTERNATIONAL CONFERENCE , „Classical paradigms and contemporary trends in special education”, conferință organizată în parteneriat cu Facultatea de Psihologie și Științele Educației, prin reprezentantul acesteia Prof. Univ. Dr. Florin Emil Verza.

Caracterul practic al expunerilor celor doi speakeri au captat atenția particianților și i-au determinat să gândească la ce este cu adevărat important pentru copiii cu dificultăți de învățare, mesajul celor doi fiind că fiecare copil este un viitor adult și pentru toți aceștia trebuie să gândim strategii, activități și un mod de predare ce conduc în primul rând către un mod de viață independent.

Multumim Rotary!

Încă o dată Clubul Rotary ne-a demonstrat generozitatea și apropierea sa față de Centrul nostru din Voluntari. Colaborarea și susținerea au o istorie lungă și frumoasă: Clubul ne-a donat o mașină la începutul activității noastre în București, în 2008 ne-a donat un microbus pentru persoane cu dizabilități  iar în 2009 ne-a achiziționat o cadă pentru hidroterapia copiilor noștri cu dizabilități.
Anul trecut Profesorul emerit Dr. Ludwig Huber a inițiat un proiect în valoare de  16322.14 dolari. Proiectul avea multiple obiective. Primul și cel mai provocator a fost acela de a oferi celor mai mici oaspeți ai noștri un mic spațiu de joacă în aer liber, luând naștere astfel un mic parc de joacă și achiziționând un foișor demontabil pentru perioada verii. Cel de-al doi-lea obiectiv a vizat îmbunătățirea calității serviciului nostru de fizioterapie prin achiziționarea unei scări și al unui perete de cățărare: aceste două mici instrumente vor fi utile pentru îmbunătățirea mobilității copiilor cu dizabilități atât rezidenți cât și de la centrul de zi. S-a achiziționat și un set de teste de evaluare pentru copii și adulți, esențial pentru îmbunătățirea serviciilor de terapie adresate beneficiarilor noștri.
Realizarea proiectului a fost posibilă mulțumită colaborării mai multor organizații: Rotay Club Bielefeld, Rotary Club Cracovia, Fundația Rotary Club și Rotary Club București. Deosebite mulţumiri se îndreaptă către coordonatorii proiectului Dl. Ludwig Huber- CR Biefeled şi  Zbigniew Hayduk- CR Krakow, fără a căror directă implicare implementarea proiectului nu ar fi fost posibilă.
Un sentiment de profundă mulțumire tuturor persoanelor implicate în realizarea întregului poriect: Rotary Club Bielefeld prin preşedinţii săi Gisela Lueck şi Rainer Kolloch, Rotary Club Krakow prin preşedinţii săi Michal Karpiel şi Zygmunt Murdza, The Rotary Foundation, Rainer Kolloch, Gisela Lueck, Zygmund Murdza, Michal Karpiel, Nicolae Pop, Radu Popescu si Sanda Tuchel din partea Rotary Club București. Recunoștința noastră către toate persoanele și față de Providența Divină care utilizează căi infinite pentru a se face simțită.

Vino la SEWORLD International Conference!

Vino să înveți cum să gestionezi comportamentele inadecvate și cum să predai abilitățile critice de dezvoltare copiilor cu autism și alte dizabilități de dezvoltare.

SEWORLD INTERNATIONAL CONFERENCE

Conferință organizată de PECS România şi Fundaţia Don Orione în colaborare cu Universitatea Bucureşti, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Departamentul de Psihopedagogie Specială

4-6 aprilie 2014, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, str. Panduri, nr. 90

conferinta ADOSpeakeri

Ph.D Andy S. Bondy

Co-inventator al metodei PECS™ (Sistemul de Comunicare prin Schimbul de Pictograme) şi co-fondator al Pyramid Educational Consultants.

Are peste 30 de ani experienţă în lucrul cu copiii și adulții cu autism şi alte dizabilităţi de dezvoltare.  Este unul din cei 3 experti internaltionali în  comportament verbal şi limbaj al centrului Cambrige şi unul din top 10 specialişti  în autism la nivel mondial.  A fost director timp de 12 ani al Programului pentru Autism al statului Delaware din Statele Unite.

Lori  Frost, M.S., CCC/SLP

Este vicepreşedinte şi co-fondator al Pyramid Educational Consultants, Inc. Este co-autor al Manualului de Training PECS. Este o forţă conducătoare ce s-a aflat în spatele creării acestui sitem unic ce permite copiilor cu abilităţi limitate de comuniare să iniţieze comunicarea cu profesorii, părinţii şi colegii. Doamna Frost are o vastă experienţă în predarea cursurilor despre comunicare funcţională şi analiza comportamentală aplicată. A fost parte activă la numeroase pachete de formare concepute pentru a preda abilităţi lingvistice şi academice.

Înscrie-te acum!