20 de ani de prezență a Congregației Don Orione în România

//20 de ani de prezență a Congregației Don Orione în România

20 de ani de prezență a Congregației Don Orione în România

Don Orione 20 ani SAsociația Don Orione aniversează joi 8 mai 2014 douăzeci de ani de prezență în București, festivitățile desfășurându-se la sediul din B-dul Eroilor 124-126, orașul Voluntari.

Congregația Don Orione, înființată în Italia la sfârșitul anilor 1800 în favoarea persoanelor dezavantajate și sărace, prezentă în lume în 30 de națiuni și pe 4 continente, este prezentă în București și lucrează prin intermediul Asociației Don Orione.

Pe parcursul celor douăzeci de ani petrecuți alături de categoriile cele mai dezavantajate ale societății, începînd cu vârstnicii, Asociația a crescut datorită sprijinului tuturor celor care au crezut în acțiunile și misiunea sa, care a avut etape importante precum deschiderea, în anul 2009, a Centrului Rezidențial pentru copii cu dizabilități severe, în 2011 începerea activității Centrului de Zi pentru Copii cu Autism şi alte dizabilităţi și, în luna mai a anului 2013, deschiderea casei de tip familial pentru tineri cu dizabilități.

Pentru a celebra acest important eveniment, va fi prezent în România Don Flavio Peloso, Superiorul General al Congregației Don Orione care împreună cu reprezentanți ai autorităților locale va participa la tăierea panglicii.

La eveniment au fot invitați și sunt așteptați să participe Prim Ministrul României Dl. Victor Ponta, Primarul General al Municipiului București Dl. Sorin Oprescu, Primarul Orașului Voluntari, Dl. Florin Pandele, Ambasadorul Italiei Dl. Diego Brasioli precum și alți reprezentanți ai autorităților locale cu care Asociația Don Orione colaborează îndeaproape .

 

By | 2018-05-22T17:53:29+00:00 mai 7th, 2014|Evenimente|Comentariile sunt închise pentru 20 de ani de prezență a Congregației Don Orione în România

About the Author: