Istoricul azilului de batrani Don Orione

//Istoricul azilului de batrani Don Orione
Istoricul azilului de batrani Don Orione 2018-10-05T14:30:44+00:00

            Activitatea Asociației Don Orione cu bătrânii a început într-o iarnă geroasă când la asociație a ajuns un domn care ne-a spus: “Am adus aici împreună cu un prieten o bătrână, este afară în mașină. Am avut grijă de ea însă acum nu mai avem posibilitatea. Dacă sunteți de acord o lăsăm aici, iar daca nu vreți noi oricum o lăsăm aici fiindcă nu avem altă opțiune”. Doamna era o persoană excepțională.

            De aici a pornit activitatea de primire a bătrânilor, ajungând astăzi să găzduim peste 60 de persoane vârstnice.

Azilul de batrani Don Orione primește persoanele vârstnice fără diferențe de cultură, rasă, religie, respectând legislația în vigoare, acordând aceeași atenție și celor defavorizați, celor abandonați, celor mai nevoiași.

            Să-i facem să se simtă ca acasă, iubiți ca în familie, prin acordarea de atenție nu numai nevoilor lor fiziologice și de sănătate, dar și personalității lor, este scopul operei noastre de caritate.

            Câțiva dintre beneficiarii noștri sunt cu adevarat săraci, au fost luați de pe stradă; alții din familii sărace, cu o situație precară datorată conflictelor familiale, care i-au lăsat fără nimic; alții însă vin din familii bune și modeste; alții din familii foarte bune și bogate. Unii sunt independenți, dar majoritatea dintre ei au nevoie de ajutor în acțiunile cotidiene ale vieții. Mulți dintre ei nu merg și trăiesc deja într-un cărucior.

            Noua problematică a persoanelor în vârstă din România: mulți dintre ei răman singuri, cu toate rudele în afara țării, singuratatea fiind unicul lor prieten, ne determiă să ne îmbunătățim serviciile permanent astfel încât să putem oferi beneficiarilor noștri o familie.