Sfântul Luigi Orione

Sfântul Luigi Orione (1872-1940), o expresie minunată și genială a carității creștine, este una dintre cele mai eminente personalități ale secolului trecut pentru credința sa creștină trăită deschis. A avut caracterul și inima apostolului Pavel, sensibil până la lacrimi, neobosit și curajos pana la epuizare, tenace și dinamic până la eroism. Le-a indicat tuturor calea bună. Întotdeauna pregătit și aplecat către nevoile celor săraci, comori și perle preţioase, a încercat să umple cu dragoste brazdele de pământ, pline de egoism și ură. Inima acestei strategii de caritate a fost “fără frontiere, deoarece porneşte din caritatea lui Hristos.”

Acest fiu umil al unui pavator a proclamat că “numai caritatea va salva lumea” spunând tuturor că “fericirea perfectă nu poate fi găsită decât în dăruirea totală de sine lui Dumnezeu și oamenilor, tuturor oamenilor.”

Perioda istorică în care a trăit Don Orione este caracterizată de o serie de noi frământări care anunţă o schimbare epocală. Transformarea este profundă şi rapidă. Personajul pe care-l prezentăm este mare nu numai pentru că a ştiut să citească şi să interpreteze semnele vremurilor, ci, în primul rând, pentru că a reuşit mereu să dea impulsuri şi răspusuri pozitive. S-a poziţionat în fruntea vremurilor, direcţionând energii vechi şi noi, pentru a construi o lume mai bună.

Citeste despre Viata sfantului Luigi Orione in format pdf.