Congregatia Don Orione

/Congregatia Don Orione
Congregatia Don Orione 2018-10-04T16:01:15+00:00

Congregația Don Orione în Italia și în lume

Congregația Don Orione a dezvoltat prima sa activitate în Italia unde acum sunt cel puțin 250 de centre, și apoi în lumea intreagă unde este prezentă în mai mult de 30 de țări.
Activitățile în care Congregația Don Orione este implicată sunt multe: școli, centre de formare profesională, universități, parohii, sanctuare și centre de spiritualitate, oratorii, centre de educare a tineretului, centre sportive, azile de bătrâni, centre de recuperare rezidențiale sau de zi pentru persoane cu dizabilități, centre de recuperare pentru cei dependenți de droguri sau de alcool, centre de primire pentru emigranți, misiuni în zonele cele mai sărace din lume (Africa, Amazonia, Filipine, India etc.). www.donorione.org

Congregația în România

Congregația Don Orione a intrat în România imediat după căderea comunismului la 1991.

Primul centru este în Oradea: Don Orione Oradea. Aici Congregația s-a angajat în educarea tinerilor prin: educație pentru credință, un liceu profesional, activități extrașcolare și activități de caritate pentru familiile sărace și pentru cei care locuiau la groapa de gunoi a orașului, tinerii fiind protagoniștii acestor acțiuni de ajutor.

În 1998, la Iași , Congregația deschide un seminar pentru formarea tinerilor la viața consacrată și preoție – Don Orione Iasi. Totodată ia naștere și un oratoriu duminical și o grădiniță pentru copiii de etnie romă și un centru de recuperare pentru persoanele cu probleme de alcool.