Sărbătoarea Centrului Don Orione

//Sărbătoarea Centrului Don Orione

Sărbătoarea Centrului Don Orione

Sâmbătătă, 19 mai 2018, întreg Centrul Don Orione a avut bucuria de a-l sărbători pe fondatorul Congregației ”Mica Operă a Divinei Providențe”, Sfântul Alois Orione.

Biserica îl cinstește pe acest sfânt în data de 16 mai, dar Comunitatea orionină din Voluntari a avut Liturghia solemnă și agapa frățească, urmată de spectacolul copiilor noștri, sâmbătă, 19 mai, deoarece în această zi a putut fi prezent și Superiorul General al Congregației, Pr. Tarcisio Vieira, pentru prima oară in Romania, vizită care a cuprins cele trei case orionine pe teritoriul românesc – Oradea, Iași și Voluntari. Omilia a fost ținută de catre Pr. Tarcisio, care a subliniat importanța carității creștine in viața omului, lucru trăit pe deplin de fondatorul nostru, la care suntem chemați și noi să ducem în continuare această spiritualitate orionină.

La sfârșitul sf. Liturghii Pr Marius a mulțumit întregii comunități pentru acest moment, credinciosilor,  invitaților, mulți dintre oaspeți prezenți făcând parte din comunitatea italiana, reprezentată la acest moment de Ambasada Italiei la București, grupului vânătorilor de munte, Departamentul ”Danubiana Alpini”. Înainte de binecuvântare, Arhiepiscopul Ioan Robu a mulțumit și a transmis un gând de apreciere tuturor ”orioninilor” pentru munca depusă în Centrul ”Don Orione” din Voluntari.

By | 2018-05-22T21:59:50+00:00 mai 22nd, 2018|Fără categorie|Comentariile sunt închise pentru Sărbătoarea Centrului Don Orione

About the Author: