10 mai 2014 Ziua Porților Deschise

//10 mai 2014 Ziua Porților Deschise

10 mai 2014 Ziua Porților Deschise

Sâmbătă, 10 mai 2014, la sediul nostru din Orașul Voluntari, Bld. Eroilor 124 – 126, a avut loc Ziua Porților Deschise.

Evenimentul a fost organizat pentru a marca mai multe momente semnificative pentru familia orionină din România, precum:

  • Sărbătoarea Sfântului Alois Orione, la zece de când a fost declarat sfânt
  • 20 de ani de prezență a Congregației Don Orione în București
  • Prezența Părintelui Flavio Peloso în România, Superiorul General al Congregației Don Orione
  • Inaugurarea noului Centru Rezidențial pentru Tineri cu Dizabilități.

Sărbătoarea a început la ora 11.00 cu Sfânta Liturghie solemnă a hramului, prezidată de arhiepiscopul mitropolit romano-catolic de București

Ioan Robu împreună cu alți preoți ai Congragației Don Orione și ai altor parohii prietene, celebrarea fiind animată de corul Bisericii Sfânta Elena din București.

Protagoniștii evenimentului au fost chiar tinerii cu dizabilități, motiv pentru anul acesta am ales să sărbătorim acest eveniment împreună cu alte asociații și fundații care au același scop, acela de a îmbunătăți calitatea vieții acestor persoane vulnerabile.

La ora 15.00 a debutat spectacolul cu o reprezentație teatrală a ”actorilor” asociației Motivation România, piesa fiind o adaptare după mai multe povești clasice continuând cu salutul președintelui asociației, părintele Roberto Polimeni și al superiorului general al congragației Don Orione în lume, părintele Flavio Peloso.

Momentele de muzică și dans ale Asociației Sindrom Down București au alternat cu speech-ul motivațional al regizorului Tedy Necula iar apoi sărbatoarea s-a prelungit până spre seară cu muzică, dans și agapă fraternă, toate pe placul spiritului lui Don Orione.

Mulțumim așadar tuturor celor care ni s-au alăturat în sărbătoare, Asociațiilor prezente cu exponate la micul târg organizat în incinta sediului Asociației Don Orione, preoților și surorilor, prietenilor și sponsorilor, care ne sunt alături nu doar la momentele festive, și întregii comunități.

By | 2018-05-22T17:55:36+00:00 mai 14th, 2014|Noutati|Comentariile sunt închise pentru 10 mai 2014 Ziua Porților Deschise

About the Author: