Servicii

/Servicii
Servicii 2018-05-22T22:15:25+00:00

Kinetoterapia

Kinetoterapia, un domeniu din ce in ce mai cunoscut, la noi in centru este realizata de persoane a caror viziune s-a schimbat in momentul in care au devenit parinti. Modul de abordare este unul aparte fata de ce kinetoterapia ne oferea pana acum.

Copiii iubesc sa faca miscare, sa fie miscati, sa fie stimulati, sa fie in centrul atentiei, sa initieze singuri actiuni, sa fie independenti, chiar daca sunt prea mici ca sa spuna sau sa ne arate lucrul acesta. Si ce este mai frumos si mai linistitor pentru parinti cand isi vad copiii relaxati, linistiti si fara lacrimi in ochi, iar la urmatoarea lectie cand se reintalnesc cu kinetoterapeutul sa vada copilul simtindu-se in siguranta in bratele acestuia?

Kinetoterapia in viziunea noastra inseamana mai mult decat miscare.

Modul de abordare al terapiei prin miscare, este individual sau in grup, acest lucru depinzand de mai multi factori precum varsta, disfunctie, gradul acesteia, afectiunile asociate, cat si de factorul psihologic. Asfel putem vorbi de kinetoterapie pediatricakinetoterapie geriatricaergokinetoterapie (terapia ocupationala) si kinetoterapie de grup.

Cazuistica cu care specialistii nostri se confrunta este din ce in ce mai diversa, ceea ce-i face sa fie tot timpul deschisi, receptivi la nou, tocmai din dorinta ca eficacitatea lucrului pe care-l fac sa fie maxima. Diagnosticele de sindrom Hirschorn-Wolff, retard psiho-motor, IMC (infirmitate motorie cerebrala), tetrapareza spastica, paralizie cerebrala infantila, sindrom Astocler, encefalopatie cronica infantila, maladia Down, parapareza spastica (dipareza), paralizie ple brahial, coa entorsa, picior stramb congenital, picior concav, picior equin, accident vascular cerebral si abordarea lor in kinetoterapia pediatrica cat si cea geriatrica sunt strict personalizate.

Hidroterapie

Hidroterapia (hidrotermoterapia) completeaza procesul kinetic, producand pe langa relaxarea neuro-musculara si lejeritatea miscarilor, multiple senzatii cutanate, vizuale, acustice, toate acestea contribuind la amplificarea starii de binedispozitie si confort cu care vrem sa imbratisam copiii.

Onoterapie

Centrul Don Orione este unul dintre puținele locuri din tara unde se practica onoterapia.

Onoterapia actioneaza cu excelente rezultate asupra sanatatii afective si psihice, în primul rând, iar în unele cazuri si în deficiente fizice mai grave sau mai usoare. Daca privim însa – asa cum este firesc – ideea de sanatate, ca pe un complex omogen în cadrul caruia partile interactioneaza permanent, vom întelege de ce apropierea sufleteasca de un animal ne poate absolvi de suferinte ce par a nu avea nici o legatura cu afectiuni ale trupului. În categoria respectiva se include si terapia cu magarusi. În esenta, tratamentul consta în a pune în legatura magarusul – animal cunoscut pentru blândetea si sociabilitatea sa – cu fiinte umane. El se aplica cu precadere în cazul autistilor, al persoanelor depresive si al altor handicapuri mentale si fizice grave.

Terapia cu magarusi a dus la prelungirea timpului de concentrare al copiilor autisti, precum si la atragerea lor catre agreabila companie, catre joc si comunicare. Adica, un mare pas înainte, pe calea ameliorarii starii lor de sanatate. O metoda mai dificil de pus în practica în mod curent, e adevarat, dar care merita toate eforturile, datorita efectelor sale remarcabile.

Avantajele terapiei cu magarusi:

  1. Cresterea stimei de sine/ reduce frustrarile.
  2. Stimularea tactila/ reducerea stresului.
  3. Reducerea agresivitatii la copii/ reducerea furiei la adulti.
  4. Imbunatatirea relatiilor.
  5. Imbunatatire echilibrului.
  6. Imbunatatirea coordonarii.
  7. Imbunaratirea mobilitatii.
  8. Placerea de a-l calarii si bucuria de a fii in apropierea unui animal.